Bas van Doorn Tweewielers breidt uit met agentschap voor mountainbikes en racefietsen - Bas van Doorn Tweewielers

Bas van Doorn Tweewielers breidt uit met agentschap voor mountainbikes en racefietsen

 “Ik had sinds 1967 dé fietsenzaak in het sportieve gebeuren hier in de wijde omgeving,” zegt Hans Koks (1950) uit Haarsteeg. “Ik nam zelf ook graag de fiets en daarmee bouwde ik een goede band op met mijn klanten. Ik had het agentschap van de twee topmerken Koga en Trek. Het agentschap van Koga gaat eind dit jaar over naar Bas van Doorn Tweewielers in Vlijmen. Als in maart 2021 de nieuwe zaak van Bas wordt geopend zal er voor Koga een mooi plekje beschikbaar zijn in de showroom.” 

Koks Tweewielers is sinds 1949 een begrip. Jan Koks – de vader van Hans – opende toen een zaak in fietsen en bromfietsen. “De mountainbike bestond toen nog niet” legt Hans uit. Hij groeide mee op vaders zaak en het was vanzelfsprekend dat hij onder de naam ‘Hans Koks Tweewielers’ de zaak zou voortzetten. En breide het assortiment uit met de sportieve fietsen zoals race en atb. In ruim een halve eeuw bouwde hij een grote klantenkring op in en rond Haarsteeg. Vooral mensen voor wie fietsen een sportieve bezigheid is, kwamen naar hem voor de aanschaf en het onderhoud van hun racefiets of mountainbike. Hans: “Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn klanten hiervoor bij Bas ook aan het goede adres zijn.”

We sleutelen graag aan uw ideale houding 

Met deze slogan verwoordt Hans op zijn website zijn passie voor de fietssport. Ook voor Bas is het een ‘sport’ om de fietser goed op de fiets te zetten. Een kleine aanpassing in hoogte van het zadel of stand van het stuur kan een grote invloed hebben op het fietsplezier en op de sportieve prestaties. Dat vraagt vakmanschap. In de nieuw in te richten werkplaats van Bas van Doorn Tweewielers zijn naast de menselijke maat ook de technische hulpmiddelen aanwezig om de ideale positie in te nemen op de fiets. Dat dit vraagt om een nagenoeg onbeperkte mogelijkheid om ‘toch nog eens een en ander wat bij te stellen’ behoort standaard tot de service die in de gloednieuwe fietsenzaak aan het Burgemeester van Houtplein zal worden geboden. 

Bas van Doorn nodigt als kersverse Koga-dealer de klanten van Hans Koks graag uit om van die service gebruik te maken. Bas: “De overname van het Koga-dealerschap is voor mij ook een mooie kans om het aanbod te verbreden. En het is voor Hans een prettig idee als hij geniet van de vrije tijd die hij in het komende jaar heeft.”