Jan Heijmans: “Als ik ga fietsen voel ik me weer jong” - Bas van Doorn Tweewielers

Jan Heijmans: “Als ik ga fietsen voel ik me weer jong”

“Bas weet waar ie over praat”

Jan (61) en Hermie Heijmans uit Vlijmen kunnen het fietsen niet laten. Tot voor een paar jaar geleden waren ze nog erg fanatieke en sportieve fietsers. Op vakantie gingen de fietsen altijd mee. Het liefst gingen ze samen mountainbiken. Jan mocht daarnaast ook graag een potje hardlopen of even flink racen op zijn racefiets. Een jaar of 5, 6 geleden vonden ze het mooi geweest. De fietsen verdwenen in het schuurtje.

Toch konden ze de behoefte om zo nu en dan eens flink uit te zweten op de fiets niet langer onderdrukken. Ja, eigenlijk waren ze toch nog veel te jong om op de bank te gaan zitten! Het was logisch om bij Bas van Doorn Tweewielers aan het Burgemeester van Houtplein eens te gaan kijken naar nieuwe fietsen. De zaak van Bas zit dicht in de buurt en ze hadden ook al eens goede ervaringen met hem gehad. Het moesten wel sportieve fietsen zijn. Hermie koos voor een Merida Crossway 500 matt. Geen echte crossfiets, maar wel geschikt om op onverharde wegen even ‘gas te geven’. Voor Jan begon het wielrennersbloed weer te borrelen. Hij koos voor de Merida Big nine 7000 matt. Een fiets voor het zwaardere werk in de duinen. Jan gaat graag alleen met de fiets op pad. Ze zitten allebei weer in de fase van conditie opbouwen. “We doen het vooral om fit te blijven. En natuurlijk proberen we weer op een goed niveau te komen” zegt Jan. “Om eerlijk te zijn voelen we ons op de fiets altijd weer een stuk jonger.”

Merida-dealer
“We wilden graag een Merida aanschaffen. Het is een goed merk en Bas van Doorn Tweewielers is Merida-dealer. Geen reden om verder te zoeken: dicht in de buurt en een vakman die weet waar hij over praat.” Vooral dat laatste spreekt het echtpaar Heijmans aan. “Opvallend bij Bas is de service die hij verleent. Het is mooi om te zien hoe hij daar mee omgaat, hoe hij de dingen oppakt. Dat geeft vertrouwen. Bij de aankoop van nieuwe fietsen zitten standaard een aantal servicebeurten. Het is een goed gevoel dat je fiets de aandacht krijgt die het verdient. We weten zeker dat we bij Bas aan het goede adres zijn.”