Voortaan elektrische bakfietsen in Bossche binnenstad - Bas van Doorn Tweewielers

Voortaan elektrische bakfietsen in Bossche binnenstad

Bas van Doorn Tweewielers levert maatwerk voor duurzame groenvoorziening

Voortaan elektrische bakfietsen in Bossche binnenstad

Natuurlijk wil Roel Jansen, eigenaar van Biggelaar Groen BV in Den Dungen, wel op de foto met een gloednieuwe Vogue bakfiets. De glimmende groene bak trekt sowieso aandacht en als er straks ook nog een schoffel, een hark en een bezemsteel bovenuit steken dan kan iedereen zien dat de groenvoorziener op weg is naar het werk. Vanaf volgende maand zijn er twee van die elektrische bakfietsen te zien in de binnenstad van Den Bosch. Het zijn aangepaste kinderbakfietsen. De kinderbak is verwijderd en daarvoor in de plaats is er een groene ‘werkbak’ gemonteerd. Een unieke combinatie die tot stand gekomen is met Bas van Doorn Tweewielers uit Vlijmen. Jansen: “Bas is iemand die meedenkt.” 

Dat meedenken van de ondernemende fietsenmaker bestond niet alleen uit het ontwerp van de bak. “Daarin is niet alleen ruimte voor werkgereedschap. De werknemer kan er ook zijn koelbox en andere persoonlijke dingen in bewaren. Bas heeft ons ook goed geadviseerd over de beveiliging voor diefstal met een stevig slot en een gps-zender. Hij wist ook op welke wijze de fiets zou moeten worden verzekerd. En dat ging allemaal in een vlot tempo. Die aanpak past gewoon heel goed bij onze bedrijfsvoering” aldus de tevreden ondernemer. 

Sociale bedrijfsvoering
Het bedrijf Biggelaar Groen BV verricht veel werk in de openbare ruimte van de Brabantse hoofdstad. Er wordt gemaaid, ze knippen de heggen, beheren de bermen. In de periode van 30 jaar samenwerken is er de laatste jaren veel veranderd. “Ons bedrijf telt 20 werknemers. We hebben ook mensen in dienst die enkele jaren terug alleen in een sociale werkvoorziening arbeid konden verrichten. In het kader van verantwoord sociaal ondernemen streeft de gemeente Den Bosch naar grotere arbeidsparticipatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen ook werknemers zonder rijbewijs zinvol worden ingezet in de buitendienst. Wij presteren op de prestatieladder sociaal ondernemen op trede 3. Voor de gemeente een goede reden om met ons samen te werken. 

Duurzame bedrijfsvoering
Met name op het gebied van CO2-reductie wil de gemeente alleen maar samenwerken met bedrijven die ook op de CO2-prestatieladder goed scoren. Biggelaar Groen BV wil voor 1 juli het beoogde certificaat behalen. Het inzetten van de elektrische fietsen is daarbij een goed middel. Het ontlast de binnenstad van verkeersopstoppingen en er is geen sprake van uitstoot van gevaarlijke stoffen. Bovendien maken deze vervoermiddelen geen geluid. ‘We zijn met Bas van Doorn aan de slag om de laatste verfijningen voor gebruik aan te brengen. De ervaring zal leren wat er nog beter kan. De praktische kijk die Bas heeft voor dit soort zaken, wekt vertrouwen. Samen werken aan een beter milieu. De rol van de elektrische fiets wordt steeds belangrijker.”

Zie ook het artikel in het Brabants dagblad.