Fietsleaseplan zakelijk - voor jou als werkgever

Fietsleasing voor bedrijven: bind personeel en bespaar kosten

Ontdek hoe zakelijk fietsleasen bij Bas van Doorn jou als werkgever helpt om te besparen op benzinekosten en CO2-uitstoot, talent aan te trekken en te behouden, en het ziekteverzuim te verlagen. Een duurzame en kostenbesparende oplossing die past binnen elke organisatie.

Fietsleaseplan zakelijk - voor jou als werkgever

Zakelijk fietsleaseplan: talloze voordelen voor werkgever en werknemer

 • Besparen door fietsleaseplan: De elektrische fiets als alternatief voor de auto kan de benzinekosten (en CO2-uitstoot) aanzienlijk verminderen.
 • Talent binden met sterke arbeidsvoorwaarden: Een aantrekkelijk werkgeversimago opbouwen en talent vasthouden? Dat doe je met uitstekende secundaire voorwaarden. De leasefiets van de zaak is populair bij werknemers en kost jou als werkgever niets extra.
 • Verminder verzuim met fietslease: TNO wijst uit: bedrijven met fietslease zien 10-15% minder verzuim. Resultaat? Duurzame inzet en tevreden team.
 • Kostenloos of (deels) vergoeden, jouw keuze: Kiezen voor kosteloos aanbieden, meebetalen of alles vergoeden. Check zelf jouw besparing met de werkgeverscalculator.
 • Gemakkelijk en zonder zorgen: Werknemers bestellen digitaal, simpel. Salarisadministratie? Volautomatisch. Beheer alles via het werkgeversportaal. Aanmelden bij Bas van Doorn Fietslease is kosteloos, zonder verplichtingen.
Services bij Bas van Doorn Fietslease: altijd zorgeloos fietsen

Services bij Bas van Doorn Fietslease: altijd zorgeloos fietsen

Bij Bas van Doorn Fietslease staan we voor service en transparantie. Onze klanten waarderen ons met een 9,3! Wat kun je verwachten?

 • Altijd een betrouwbare fiets.
 • Inclusief onderhoud en reparatie.
 • Verzekering voor schade en diefstal met laag eigen risico.

Ontdek ons aanbod van e-bikes tot elektrische bakfietsen.

Keuzevrijheid in fietsen, controle voor jou als werkgever

Medewerkers genieten van een breed scala aan fietsen, van e-bikes tot (elektrische) stadsfietsen en bakfietsen. Jij beslist welke types of merken passen bij jouw bedrijfsvisie. Kies uit topmerken zoals Batavus en Gazelle.

Keuzevrijheid in fietsen, controle voor jou als werkgever
Stel zelf de bijdrage aan fietslease in

Stel zelf de bijdrage aan fietslease in

Fietsleasing voor bedrijven is flexibel: bied het kosteloos aan, draag bij aan de kosten, of dek ze volledig. Zo ondersteun je jouw bedrijfsdoelen optimaal. Je hebt drie opties:

 1. Faciliteer: Zet besparingen op sociale lasten in.
 2. Verdeel: Jij en je werknemer delen de kosten.
 3. Investeer: Vergoed de volledige fietslease.

Geen instapkosten bij Bas van Doorn Fietslease, en pas betalen bij de eerste lease. Vrijblijvendheid staat voorop, zonder verplicht aantal fietsen. Pas de fietsleasing aan op jouw bedrijf en bereken jouw besparing met onze calculator.

Direct je voordeel berekenen

Pluspunten van het fietsplan

Buiten de WKR, meer voordeel: Het bijtellingsfietsplan sinds 2020 valt buiten de werkkostenregeling (WKR), wat de deur opent voor voordeel op de aanschafwaarde inclusief onderhoud en reparaties, zonder de WKR-limiet te overschrijden.

Btw-aftrek makkelijk gemaakt: Je kunt de btw tot 749,- per fiets terugvorderen, wat neerkomt op maximaal 130,- voordeel. Boven dit bedrag geldt geen aftrek, waardoor administratie eenvoudiger wordt.

Slim omgaan met reiskostenvergoeding: Op fietsdagen kan de onbelaste reiskostenvergoeding niet uitgekeerd worden, maar we hebben oplossingen om dit zonder extra kosten goed te regelen.

Pensioen en vakantiegeld onaangetast: Het fietsplan heeft geen negatief effect op pensioen of vakantiegeld, mits je een aparte looncomponent instelt.

Eenvoud in administratie: De fietslease administratie is kort en kan volledig geautomatiseerd worden, zodat je er geen omkijken naar hebt.

Duidelijkheid in bijtelling: Er geldt een vaste bijtelling van 7% over de adviesprijs van de fiets voor onbeperkt privégebruik, ongeacht of de fiets voor woon-werkverkeer wordt gebruikt.

Geen BKR-zorgen: Aangezien het leasecontract met Bas van Doorn Fietslease wordt gesloten onder operationele leasevoorwaarden, is er geen kredietcheck of BKR-registratie nodig voor je werknemer.

Veelgestelde vragen over fietsleasing voor bedrijven

Kan ik vasthouden aan het oude fietsplan ondanks WKR-ruimte?
Ja, het oude en nieuwe fietsplan kunnen parallel lopen. Het oude plan blijft vooral aantrekkelijk voor stadsfietsen onder een bepaalde prijs, als je nog voldoende WKR-budget hebt.

Wat gebeurt er als een werknemer eerder vertrekt?
We proberen eerst het leasecontract over te dragen aan een collega of de nieuwe werkgever. Lukt dat niet, dan hanteren we een afkoopsom van 40% op de resterende leaseperiode – de gunstigste voorwaarde in de branche.

Is overname van de fiets mogelijk bij einde contract?
Zeker, bij het aflopen of voortijdig beëindigen van het leasecontract kan je werknemer de fiets overnemen tegen de economische waarde op dat moment. Overname is optioneel; de fiets kan ook terug naar Bas van Doorn Fietslease zonder extra kosten.

Ontdek onze winkel in Vlijmen:

 • Uitgebreid assortiment: De nieuwste elektrische fietsen, vouwfietsen en (elektrische) bakfietsen.
 • Alles onder één dak: Accessoires, onderdelen, onderhoud en reparatie door ervaren fietsenmakers.
 • Deskundig advies: Persoonlijke service en garantie.
  Vertrouwd door velen: Meer dan 1200 klanten gaven ons een 9,3. Kom erachter waarom.
Ontdek onze winkel in Vlijmen:

Klaar om te starten met fietsleasing?

Met fietsleasing van Bas van Doorn Fietslease bied je niet alleen een gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld en een gezonder personeelsbestand. Ontdek nu de voordelen voor jouw bedrijf en je medewerkers.

Ontdek de mogelijkheden
Contact opnemen