Kinder
fietsen

Kinderfietsen en loopfietsen, van peuters tot pubers

Het begint met door de kamer racen op een loopfiets. Hoe trots kunnen ouders en kind zijn als de kleine zelfstandig wegfietst zonder zijwieltjes? En eens komt de dag dat de lieveling alleen op zijn of haar eigen kinderfietsje naar school toe gaat. En dan is het groene stickertje van Bas van Doorn Tweewielers op het spatbord een aanbeveling dat het een kwaliteitsfietsje is. Kom kijken naar zijn of haar eerste loopfiets en groei met je kind mee naar de eerste kinderfiets. Leren fietsen op een jongensfiets of een meisjesfiets: de eerste stap om de wijde wereld te gaan verkennen.

Altijd een kinderfiets op maat: 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 inch

Als het gaat over kinderfietsen dan spreken we in inches. Bij Bas van Doorn Tweewielers zijn ze te koop vanaf 12 inch tot 26 inch. Afhankelijk van de lengte van het kind kun je de volgende maten aanhouden:

2-4 jaar: 12 inch
3-5 jaar: 14 inch
4-6 jaar: 16 inch
5-7 jaar: 18 inch
6-8 jaar: 20 inch
7-9 jaar: 22 inch
8-10 jaar: 24 inch

Na de basisschoolleeftijd wordt het een degelijke fiets – met of zonder accu – van 26 inch. In onze showroom staan stoere en hippe kinderfietsen voor meisjes en voor jongen. Voor peuters zijn er loopfietsen.

Uitsluitend fietsen van bekende merken. Welke je moet kiezen kunnen we haarfijn uitleggen. Veiligheid voor uw kind staat daarbij bovenaan het lijstje. Wanneer kies je voor een terugtraprem of voor handremmen. Of mag je kind al een fiets met versnelling. Ook hier geldt dat er geen standaardkinderfiets bestaat. De kinderfiets moet aansluiten bij de grootte van het kind. Geen wonder dat steeds meer ouders uit Den Bosch, Waalwijk, Vught en Helvoirt naar Vlijmen komen om een kinderfiets te kiezen.

Bekijk hier een selectie van de loopfietsen en de kinderfietsen

Doorgaans oefent een peuter de eerste twee levensjaren het liefst op een loopfiets. Lekker met de benen zwaaien op het trottoir. Meestal achtervolgd door een van de ouders. Vanaf 3 jaar komt de overstap naar een meisjesfiets of jongensfiets in beeld. Bij Bas van Doorn Tweewielers vind je een compleet aanbod van 12 tot 26 inch. Kom langs in de winkel. En omdat ook groeien soms een spurt maakt, kan het verstandig zijn om een gebruikt exemplaar te kopen. Ze zijn er immers vaak al ‘uitgegroeid’ voordat de fiets een schrammetje heeft opgelopen. Met een goede onderhoudsbeurt en wat nieuwe onderdelen kan je kind weer de weg op.

Bekijk hier een selectie van de loopfietsen en de  kinderfietsen
Een degelijke meisjesfiets of jongensfiets voor naar school

Een degelijke meisjesfiets of jongensfiets voor naar school

In rijen dik gaan ze naar school. Eerst nog naar de basisschool. Daarna naar het voortgezet onderwijs. Dan wil je wel met een hippe jongensfiets of meisjesfiets gezien worden. Maatje 26 inch, mooi kleurtje, mandje voorop. Vader en moeder zijn dan niet meer in de buurt. Goed om dan te zorgen voor een veilige fiets; goede remmen, goede verlichting en goede voorzieningen om de boekentas mee te nemen.
Steeds meer schoolkinderen laten de bus voorbij rijden. Lekker zelfstandig naar het college met een elektrische fiets. Gun ze de vrijheid en de ruimte om op pad pad te gaan.
Voor de juiste keuze en het grote assortiment hoef je niet ver te gaan. Een kwartiertje vanaf Den Bosch, Vught, Helvoirt, Drunen, Heusden en Waalwijk kun je ze in alle soorten en maten bekijken en er een proefritje op maken.

Bas van Doorn Tweewielers: altijd de juiste maat

Voor een kinderfiets geldt vooral de juiste maat. En natuurlijk waar de meisjesfiets of de jongensfiets voor gebruikt gaat worden. Daarover geven we graag eerlijk en degelijk advies. Kom met je kind naar onze showroom. Hij of zij heeft de beste neus voor wat hip is. Vader en moeder letten op de prijs en onze medewerkers adviseren over kwaliteit, veiligheid en gebruikersgemak.
Voor de ouders staat er in onze winkel in Vlijmen een kop koffie klaar en voor de kinderen een drankje en versnapering naar keuze. Soms lijkt het in de fietsenzaak van Bas van Doorn Tweewielers wel een snoepwinkel!